Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sastank u Nišavskom upravnom okrugu

/ Niš 18.septembar 2012.godine/. Kadrovsko i materijalno jačanje zdravstvene zaštite u Svrljigu,bila je tema razgovora predsednika opštine Milije Miletića i direktora Doma zdravlja u  Svrljigu,Dragana budimovića sa načelnikom Nišavskog upravnog okruga ,Aleksandrom Cvetkovićem.

   Predsednik Miletić i direktor Budimović,upozali su načelnika Cvetkovića sa trenutnom situacijom u Domu zdravlja koja je otežana nalogom nadležnog ministarstva da se ne mogu primati novi kadrovi.Posebno je potencirano stanje u stomatološkoj službi i potencijalna opasnost da Svrljig ostane bez specijaliste interne medicine.

Načelnik Cvetkvić ,posle upoznavanja sa detaljima kadrovske strukture u osnovnoj zdravstvenoj zaštiti Svrljiga,složio se sa mišljenjem predsednika Miletića i direktora Budimovića,da je u odnosu  na broj stanovnika,broj medicinskog osoba nesrazmeran,tim pre što neke manje opštine iz okruženja imaju više lekara.On je obećao da će zakazati sastanak u nadležnom ministastvu sa najodgovornijim funkcionerima i zajedno sa Svrljižanima,predočiti neophodnost kadrovskog i materijalnog jačanja svrljiškog zdravstva.

Најновије на порталу Општине Сврљиг