Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Održane Seoske olilpijske igre u Dragocvetu kod Jagodine

/Jagodina 22.septembar 2012.godine/.  Seoske olimpijske igre,ove godine održane su u selu Dragocvet nadomak Jagodine,u subotu 22,septembra.U konkurenciji petnaestak ekipa Svrljižani su,takmičeći se u pet disciplina,uvek bili u grupi od  prva tri mesta-šahu,nadvlačenju konopca,rukometu,malom fudbalu i stonom tenisu.

Njaveći uspeh postigao je Svrljižanin Vojkan Marinković-Marinko,osvojivši blistavu tirulu najboljeg šahiste i nagradjen zlatnom medaljom, u kunkurenciji nekoliko desetina kolega koji su učesvovali na ovim seoskim igrama.

Učesnike su na takmičenju u Dragocvetu pratili i bodrili predsednica Skupšine opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednik Milija  Miletić.

–         Zadovoljan sam nastupom naših takmičara u svim disciplinama.Svake godine smo bolji i organizovaniji.Naši moci su srčani i u sportu veoma fer borci,što ih posebno krasi.Mi ne angažujemo ,kao neke od ekipa učesnica,profesionalce u pojedinim sportskim disciplinama i zato je uspeh naših amatera veći.Verujem da će mo naredne godine u mnogim disciplinama biti u samom vrhu takmičarske lestvice,rekao je predsednik Miletić,čestitajući našim mladićima na požrtvovanju i džentlamenskom držanju.

Ineče,predsednik Miletić je posetu Dragocvetu iskoristio da se sretne sa predsednicima opština koji su pratili svoje ekipa i sa mnogima od njih razgovarao o mogućoj saradnji opština i razmeni iskustava.

Što se takmičarskog dela tiče,svrljiški sportsti su bili zapaženi u svim disciplinama.

U nadvlačenju konopca su išli na bis,u rukometu na pucanje penala, u fudbalu su diktirali tempo a u šahu pokazali sva majstorstva igre i kao pojedinac i kao ekipa.

Prema  nagoveštajima rukovodstva opštine,predsednika Miletića i predsednice Trifunović,posle ove seoske olimpijade,razmišlja se da se organizuje mini olimpijada na teritoriji naše opštine sa koje bi se kvalifikovali takmičari za viši rang do nivoa  Republike Srbije.

Ne treba izostaviti i ne reći da je o organizovanju brinuo i uspešno realizovao putovanje i učešće u Dragocvet,te da sve protekne po protokolu i bez incidenata,vodja puta,Tomislav  Vasić,koji se svojim organizatorskim sposobnostima dokazao na brojnim loklanim manifestacijama u sportu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг