Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Održana Ćetvrta Nacionalna izložba pasa u Svrljigu

Četvrta Nacionalna izložba pasa  u Svrljigu ,održana je u subotu 29.septembra na Sportskom poligonu ,,Pastirište,,. Izložbu je otorio u ime pokrovitelja opštine Svrljig,predsednik Milija Miletić.

–         Spremni smo da kompletnom logistikom podržimo sve slične manifestacije koje daju legitimitet i pružaju mogućnost izlaska iz anonimnosti naše sredine.Činimo maksimalne napore da sve naše napore na oživljavnju ovog kraja promovišemo na najbolji mogući način i prezentujemo svim zainteresovanim naše mogućnosti saradnje u svim oblastima.Koristim prisustvo medija da i ovom prilikom javno pozovem sve zainteresovane investitore i partnere sličnih manifestacija i one koji su spremni da zajednički koristimo bogate resusrse naše sredine,počev od zdrave hrane i turizma,kako lovnog,tako i rekretaivnog i seoskog,do razvoja privrednih potencijala za što imamo kvalifikovanu radnu snagu,rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,otvarajući manifestaciju.

Organizatori izložbe,aktivisti Kinološkog društva ,,BIG,, Svrljig,u skladu sa najavom predsednika,priredili su svojevrsnu prezentaciju jednog od brednova lokaliteta,svrljički Belmuž,koji je besplatno deljen svim prisutnima.

Na početku izložbe uručena su priznanja najzaslužnijim pregaocima u dane obeležavanja jubileja Kinološkog društva ,,BIG,, u Svrljigu.Za posebne zasluge u logistici, priznannja su uručena i predsedniku Miletiću i načelniku Opštinske uprave Svrljig,Zdravku Krstiću.

Na poligonu ,,Pastirište,, prema navodima organizatora-rukovodstva Kinološkog društva Svrljig,bilo je pored više desetina vlasnika sa psima iz Srbije i izlagača iz okolnih zemalja.

Pošto je na izložbi bilo pasa svih rasa,prisutni  su mogli da uživaju u prezentaciji njihovih veština i umeća ali najradosniji su bili najmladji posetioci .

Vlasnicima najuspešnijih pasa uručene su nagrade i priznanja.

Најновије на порталу Општине Сврљиг