Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Održan četvrti mesečni sastanak predsednika i direktora javnihn preduzeća i ustanova

/Svrljig 2.oktobar 2012.godine/. Danas je u kabinetu predsednika opštine Svrljig Milije Miletića,održan redovan mesečni sastanak sa rukovodiocima javnih  preduzeća i ustanova.

Reč je o četvrtom po redu susretu , koji se održavaju početkom meseca a na inicijativu predsednika Miletića,da bi se razgovaralo, o izvršenju postavljenih zadataka,poteškoćama  u radu i predlagala rešenja da se gradski problemi rešavaju što efikasnije prema potrebama gradjana i to sve javno prezentuje korisnicima usluga.

Opšta ocena na ovom sastanku je da se posao obavlja prema dogovrenoj dinamici,kako na rešavanju infrastrukturnih problema,tako i u zdravstvenoj , socijalnoj te dečijoj zaštiti,vodosnabdevanju pa i u kultunim dogadjanjima.

Sastanku je prisustvao i načelnik Opštinske uprave Zdravko Krstić i istakao da ovaj svojverstan servis gradjana sa 31 zaposlenim obavlja poslove predvidjene za 53 osobe i da se maksimalno vodi računa o racionalizaci ali ne na uštrb korisnika usluga već preraspodelom poslova u samoj ustanovi.

Predsednik Miletić je i ovom prilikom insistirao na revnosnom obavljanju radnih zadataka i racionalizaciji ali iistakao da se ,bez obzira na finasijske mogućnosti,moraju rešavati problemi od opšteg interesa gradjana.

–         Zacrtali smo da se mora hitno da obavi regulacija vodenične vade i da se započnu radovi na uredjenju porostora na Sportskom centru ,,Pastirište,, dogradnjom teniskih terena i gradnjom bazena koji bi trebalo da se preda na upotrebu do ;;Belmužijade,, u narednoj godini.Nalog za regulaciju bujučnih potoka,pred sezonu kiša,već je izdat a u hodu nastojimo da rešimo probleme u snabdevanju zdravom pijaćom vodom koja nam zbog smanjenja kapacitet izvorišta,ovih dana manjka u višim gradskim zonama.U dogovoru sa nadležnim ministarstvima ažuriramo aktivnosti na otvranju Gerentološkog centra u kompleksu Doma zdravlja.Takodje se prestrojavamo za urednoi održavanje puteva,posebno nekada regionalnih,sada proglašenim za lokalne,naglasio je predsednik  Miletić.

Rukovodioce javnih preduzeća i ustanova načelnica finasija opštine Marina  Savić,obavestila je o izmenama zakona o budžetu te novom načinu korišćenja i kontrole raspolaganja sredstvima od strane budžetskih korisnika i dogovoreno je da se održi poseban sastanak sa šefovima računovodstva o primeni zakonskih novina u praksi.

Најновије на порталу Општине Сврљиг