Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Inicijativa predsednika opštine Svrljig Milije Miletića

/Svrljig 4.oktobar 2012.godine/.  Stočarima pogodjenim sušom iz sredstava budžeta opštine biće do kraja godine isplaćena jednokratna pomoć radi ublažavanja posledica  i očuvanja stočnog fonda. Reč je o inicijativi predsednika opštine Svrljig Milije Miletića,da se stočarima solidarno pomogne kada im je to najpotrebnije.

–         Iskoristićemo  sredstva za razvoj stočarstva i prema dogovoru sa predstavnicima  stranaka i partija iz lokalnog parlamenta,odlučili smo da se pomoć podeli solidarno.Činjenica da nije reč o socijalnom fondu,pa je prvi predlog bio da se pomoć dodeli stočarima koji imaju tri ili više grla ali je preovladalo mišljenje da je pomoć neophodna i onima koji imaju po jednu ili dve krave te smo pribegli principu solidarnosti.Istovremeno,mada država nije proglasila ovogodišnju sušu elementarnom nepogodom,za što smo,uzgred rečeno,mi kao opština dali predlog,zatražoćemo pomoć od Republike u stočnoj hrani i takodje je solidarno raspodeliti,rekao je predsednik Miletić.

Predlog je prihvaćen i iskrastalisan najpre na sastanku predsednika  Miletića i predstavnika partija – SPS-Radovana Mitića, Nove Srbije dr.Slavoljuba Petkovića,SNS Dejane Stojadinović i URS-a Ljbiše Stojkovića.

Prisutni su se saglasili,da se shodno sredstvima,kao prva , jednokratna novčana pomoć,za grlo stoke isplati ,najmanje po tri hiljade dinara.Odluka se odnosi i na ovce i koze,s tim što se preračunava proporcijalno u odnosu krava-ovca.

Zaključak sa ovog sastanka,odmah je prezentovan na skupu koji je predsednik Miletić održao u sali opštine sa poljopšrivrednicima.Sledi formiranje komisije koja će utvrditi tačan broj grla stoke i primati zahteve stočara u Fondu za poljoprivredu gde se mogu obavestiti o detaljima i konkretnijim uslovima prijavljivanja.

Inače, na sastanku predsednika Miletića i predstavnika partija razgovarano je i vodosnabdevanju i održavanju putne mreže na teritoriji Svrljiga.

Најновије на порталу Општине Сврљиг