Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sednica Opštinskog veća

/Svrljig 3.oktobar 2012.godine/.  Čalnovi Opštinskog veća na današnjoj sednici razmatrali su Izveštaj Opštinske uprave za prvo polugodje ove godine.Konstantovano je još jednom da Opštinska uprava nastoji i mora doslovno da bude servis gradjana uz maksimalnu racionalizaciju u radu.

-razmatranje izveštaja je u funkciji pripreme nove sistematizacije  u Opštinskoj upravi.Formirali smo komisiju Opštinskog veća koja će ovaj izveštaj ponovo i detaljnije proučiti i dati nam predloge kako poboljšati funkcionisanje ovog organa u interesu gradjana,počev od naših najisturenih punktova un selima i šaltera u opštini do rukovodstva Lokalne samouprave.Mi moramo,pogotovu u selima,biti na raspolaganju našim žiteljima za sve administrativne poslove,za obaveštenja i savete koje možemo da im obezbedimo od strane stručnih lica,biti na raspolaganju 24 časa.Sagledaćemo i iskorišćenost svih zaposlenih u opštini i po potrebi ih angažovati da  za stručnu pomoć u javnim preduzećim,rekao je predsednik opštine Milija Miletić koji je predsedavao sednici Veća.

Većnici su još jednom u roku od nedelju dana razmotrili izveštaj o problemima u vodosnabdevanju grada zbog smanjenja izdašnosti izvorišta.

-Predhodnih godina imali smo restrikcije već u junu.Sada nastojimo da nekim tehničkim rešenjima premostimo snabdevanje viših dleova grada.Ako to ne uspe moraćemo da uvedemo restrikcije.Najbitniji je princip solidarnosti da svi  i za vreme restrikcije jednako budu snabdeveni pijaćom vodom,kako u samom Svrljigu tako i selima. Inače,već smo preduzeli korake za dugoročnije rešavanje problema vodosnabdevanja iznalaženjem novih izvorišta i davanjem subvencija za kopanje bunara, dodao je predsednik Miletić.

Večnici su na ovoj sednici razmatrali i zahteve gradjana za pomoć u sanaciji štete nastale u akcedentnim situacijama.Odlučeno je da se,primera radi,pomogne  Veroljubu Mitiću iz Izvora kome je nedavno u požaru uništena ekonomska zgrada i letina u njoj,novačnim sredstvima prema pravilniku i razmotri mogućnost obezbedjivanja gradje preko  preduzeća ,,Srbijašume,, kao i stočne hrane preko Fonda za poljoprivredu.

Većnik Dragan Blagojević izneo je primedbu da su na nekim deonicama seoskih puteva radjenih lane, vidne pukotine asfalta te da ih treba sanirati pre zime kako ne bi došlo do većih oštećenja kolovoza.

Sugestija je prihvaćena od strane svih većnika i odlučeno da se da nalog Direkciji za izgradnju grada da animira izvodjače radova da izvrši opravku u što pre jer za puteve postoji garancija u trajanju od dve godine.

Најновије на порталу Општине Сврљиг