Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dogovor

/Svrljig 5.oktobar 2012.godine/.  Otvaranje Gerento- centra u Svrljigu više nije ideja već projekat čija je realizacija takoreći putanje dana,rečeno je na radnom sastanku predsednika opštine Milije Miletića sa predstavnicima socijalnih službi,zdravstva i Direkcije za ozgradnju grada.održanom danas.

–         Dogovorili smo da Gerento- centar bude višenamenski.Objektivna je potreba da zbrinemo naše najstarije žitelje koji nemaju adekvatnu brigu,medicinsku i svaku drugu pomoć,u trećem dobu života. Medjuti, nastojimo da spojimo korisno sa praktičnim,pa će mo već u prvoj fazi obezbediti prostor za decu ometenu  u razvoju i sa posebnim potrebama.Već naredne sedmice očekujemo posetu predstavnika nadležnih ministarstava koja nam mogu pomoći u realizaciji projekta a u najavi je i pomoć donatora pa je objetivno verovati da Gerento-centar već u narednoj godini može da primi prve stanare,rekao je predsednik Miletić.

Prostor budućeg Gerento-centra praktično je obezbedjen u objektu dela bivše Bolnice s tom što se mora rekonstruisati i prilagoditi nameni za kompletan sadržaj kakav mora da ima ustanova socijalne zaštite.

Најновије на порталу Општине Сврљиг