Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Tribina

Vlada Srbije je septembra prošle gpdine usvojila medijsku strategiju,koja predvidja formiranje šest regionalnih servisa.Strategija u narednom periodu treba da se iplementira kroz set medijskih zakona.

Jedan od centara regionaog servisa je Niš a  medijski regionalni servis trebalo bi da bude Niška televizija.To je bio povod da se u salu Skupštine  grada Niša održi tribina na temu koliko je značajno da region dobije medijski servis.

O ideji  formiranja ovakve ustanove,raspravljali su na ovom skupu  i podržali je izmedju ostalih,gradonačelnik Niša Zoran Perišić,predsednik Skupštine grada  prof.dr.Mile ilić,predsednici gradskih opština Niša i okolnih gradova,medju kojima je i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

-Ideju o formiranju javnog regionalnog sevisa smatram  dobrom prvenstveno zbog interesa naših gradjana koji mogu na taj način da vide da radimo sve transparentno,u njihovom interesu i da budu blagovremeno obavešteni o svim akcijama i dogadjanjima na regionu.U ime opštine Svrljig podržavam ovaj projekat,rekao je izmedju ostalog predsednik Miletić na skupu.

Uz predstavnike vlasti podršku Niškoj televiziji za prerastanje u regionalni servis podpisalo je i 35 000 Nišlija.

Sledi sastanak predstavnika Niške televizije sa najodgovornijim ljudima u  Ministarstvu za kulturu i informisanje.

Најновије на порталу Општине Сврљиг