Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

PREDAVANJE O TARTUFIMA

/Svrljig 9.oktobar 2012.godine/ Pojoprivredni proizvodjači sa teritorije svrljiške opštine imaju priliku da u četvrtak  18.oktobar u 10,00 časova, prisustvuju u sali opštine Svrljig,predavanju o mogućnostima i značaju gajenja pečuraka –vrste tartuf.

Ovo je rezultat inicijative predsednika opštine Miletića koji je stupio u kontakt sa predstavnicima kompanije ,,Grin laboratorija,, d.o.o. Beograd i predložio im da omoguće proizvodnju tartufa na našem području.

-Prema naučnim istraživanjima,područja opštine Svrljig i Bele Palanke,najpogodnija su u Evropi,za gajenje tartufa,što može biti dobra prilika da se naši žitelji u selima bave organizovanom proizvodnjom,ovog veoma traženog afrodizijaka i dobro zarade.Zato pozivam sve zainteresovane, potencijalne proizvodjače da dodju na zakazano predavanje i upoznaju se sa detaljima i uslovima gajenja i mogućnostima plasmana proizvoda,kaže predsednik Miletić.

Predstavnici firme ,,Grin laboratorija,,  Predrag Randjelović i Miško Tomić, objasnili su predsedniku da su spremni da obezbede podelu nekoliko hiljada sadnica lešnika u čijem korenu se nastanjuje i niče tartuf.Po njima najpogodnije parcele za plantaže na kojima se gaji lešnik sa tartufom su od 10 do 30 ari.

Sa svim detaljima,stručnjaci iz ove oblasti obavestiće zainteresovane na predstojećem predavanju 18.oktobra u sali opštine Svrljig.

Најновије на порталу Општине Сврљиг