Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Potencijalne investicije

Nemačke kompanije ,,Enersus,,. ,,QLB Innovacion,, I ,,HN  Unternehmensberatung,,potencijalni su investitori na području svrljiške opštine.

Predstavnici ovih kompanija, proteklog vikenda, na preporuku italijanskih investitora iz kompanije ’’Gascom Balkan’’ , a na inicijativu prof.dr Čorbića iz Niša,sastali su se prošlog vikenda sa predsednikom opštine Svrljig Milijom Miletićem.  Čelnici kompanije ,,Gaskom Balkan,,koja gradi solarnu elektranu u ataru Tijovca, preporučili su opštinu Svrljig, kao dobrog i pouzdanog partnera za saradnju, sa dosta potencijala koji zadovoljavaju uslove za snabdevanje obnovljivih izvora energije.

–       Uspostavili smo prvi kontakt sa predstavnicima gigantskih firmi iz Nemačke. Oni su veoma zainteresovani za Niš i Svrljig, jer to im je ciljna grupa, gde će ulagati u narednom periodu. Očekujemo nastavak pregovora do kraja meseca, a nadam se i uspešnu saradnju i dolazak novih investitora, samim tim i otvaranje novih radnih mesta za naše sugrađane, kaže predsednik Miletić.

Reč je o ulaganju u alternativne vidove energije, odnosno dobijanje solarne energije, preko vetro generatora i bio mase.  Naime, kompanija ’’Enersus’’ je globаlnа nezаvisnа kompаnijа obnovljive energije i održivih projekаtа, ’’QLB Innovation’’ je kompanija koja se bavi razmenom i izradom sistema solarnih elektrana  i ’’ HM-Unternehmensberatung ’’ je kompanija koja se bavi distribucijom fotonaponskih sistema, što već govori o ozbiljnošću potencijalnih invest

– Ono što je takodje značajno je  da ove kompanije interesuje i poljoprivreda.  Žele da ulažu u inovaciju poljoprivredne proizvodenje. Zatim, interesuju se za firme koje su u stečaju,  jer žele da ih kupe potom privatizuju i krenu u rad, rekao je predsednik opštine Miletić, nakon sastanka i dodao da su oni vrlo ozbiljan konzorcijum iz Nemačke koji će investirati po svemu sudeći u Niš i Svrljig uz  saradnju Vlade Srbije i resornih ministarstava.

Do kraja meseca očekuje se poseta predstavnika nemačkih kompanija Svrljigu I konkretniji dogovori.

Најновије на порталу Општине Сврљиг