Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Rezultati radne posete predsednika opštine Beogradu

/Svrljig 17.oktobar 2012.godine/. Odlazak na sednicu Stalne konferencije gradova i opština u Beograd,predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,iskoristio je za razgovore sa nadležnima o održavanju putne mreže na teritoriji Svrljiga i  podršci projektu Gerento-centra.

-Dobra vest za nas je,prema  kazivanju ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović,je da  je put Svrljig- Babin zub,jedan od tri prioriteta gradnje puteva kroz Srbiju u narednoj godini.Posebno je značajno za nas i što će održavanje regionalnih puteva,prekategorisanih u lokalne,prema rečima ministarke Kalanović,održavati Putevi Srbije te neće biti na teret Lokalne samouprave.Konkretnije svo zimsko održavanje njihova je briga s tim što će opština imati udela u nadzoru.Kada je reč o letnjem održavanju opštine će dobijati po 500 hiljada dinara za svaki kilmetar puta.Kod nas je oko 50 kilometara takve putne mreže a sredstva će se rasporedjivati prema našim zahtevima i potrebama  sa terena,rekao je predsednik Miletić.

On je posetu Beogradu iskoristio i za ponovni susret sa državnim sekretarima  Ministarstva rada i socijalne politike,radi održavanja kontinuiteta saradnje na projektu Gerento-centra u Svrljigu.

-Od državnih sekretara Dragana Vidojevića i Brankice Janković,dobio sam uveravanja da će nam pružiti svu tehničku i stručnu podršku u realizaciji ovog projekta.Načelno, već postoji i njihovo opredeljenje da Gerento –centar,po rekonstrukciji objekta i otvaranja,uvedu u sistem socijalne zaštite što je ,za nas,,od posebnog značaja u rešavanju kadrovskih probelam i finasiranja,dodao je predsednik Miletić.

Prema proceni predsednika Miletića,2013.godine bi intenzivirani radovi na rekonstrukciji objekta predvidjenog za Gerento-centar u kompleksu Doma zdravlja a već početkom 2014.godine očekuje se zvanično otvaranje.Novi Gerento centar,na početku,imao bi kapacitet smeštaja sedamdeset osoba.

Најновије на порталу Општине Сврљиг