Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Tri susedne opštine potpisale Pismo o namerama i saradnji

Niš. 24.oktobar 2012.godine.  Tri susedne opštine koje se teritorijalno graniče,Svrljig,Pantelej i Crveni krst,od danas su i spojene na zajedničkom zadatku-saradnji u unapredjenju ekonomskih i turističkih potencijala s tendencijom zajedničkog rešavanja infrastrukturnih projekata i komunalnih problema.

Odluka je potvrdjena potpisivanjem Pisma o namerama,koje je inicirao niški ,,Safari klub,, obavljenom u sali niške gradske opštine Pantelej.

Pismo o namerama potpisali su predsednici opština, u ime Svrljiga,Milija Miletić,za  Pantalej Srdjan Savić i ispred Crvenog krsta, Darko Bulatović. Pismo je kao inicijator potpisao i predsednik ,,Safari kluba,,Vlastimir Stanojević.

–         Ovo je prvi korak kojim probijamo led za saradnju na svim poljima.Za početak,to je Pismo o namerama,kojim kroz ekstremne sportove koje neguje i organizuje ,,Safari klub,, prezentiramo i lepote krajolika i turističke potencijale.Ideja je naime,da potencijalnim turistima ne nudimo samo destinacije na području jedne opštine već da to bude kompleks zajedničkog predstavljanja što će sigurno biti efektnije i izazvati veće interesovanje i privući turiste. U prvom planu je nekoliko poznatih pećina na teritoriji naših opština,poptu Cerjanke,Samara,Prekonoške pećine,Popšičke pećine,Sićevačke pećine.Potom u kompleksu turističkih ponuda sledi naš manastir Sv.Arahangel,manifestacije etno i zabavnog karaktera,Niška Banja i tako redom.Privlačenje turista neposredan je efekat  ekonomskog jačanja seoskog turizma kroz prezentiranje i pripremanje zdrave hrane i smeštaja,rekao je posle potpisivanja i  promocije programa ,,Safari kluba,, predsednik Miletić.

Zadovoljstvo saradnjom istakli su i predsednici Savić i Bulatović,naglašavajući da ovaj prvi korak od sedam milja predstavlja temelj saradnje na svim poljima koja će se razvijati ne samo u ovom mandatu vlasti već kroz naredne generacije.

Најновије на порталу Општине Сврљиг