Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Svečanost

Svrljig 25,oktobar 2012.godine.  Devedeset treća godišnjica postojanja i rada Udruženja ratnih i mirnodopskih invalida Srbije,obeležena je u Svrljigu,svečanom sednicom Skupštine lokalnog udruženja,na kojoj su istaknuti rezultati u predhodnoj godini i prezentirani zadaci za naredni period.

O radu udruženja,aktivnostim članova i saradnji sa drugim orgnizacijama i ustanovama na skupu su govorili predsednik i sekretar Udruženja,Hranislav Aleksić i Siniša Krstić.

Rad  Udruženja RMVI Svrljiga, u predhodnom periodu, ocenjen je uspešnim kao i  ukupno stanje boračko invalidske zaštite,uz osvrt na probleme nametnute sveopštom situacijom u svetu i kod nas,koji su u hodu ublažavani i rešavani.

Naglašeno je da su mnogi od 200 članova loklanog udruženja obuhvaćeni brojnim akcijama na zdravstvenom,rekreativnom i sportskom planu.Primera radi,pomenuto je da je samo u ovoj godini tridesetak članova koristilo usluge Specijalne bolnice za plućne bolesti u Sokobanji,da je udruženje dobilo od opštine prostoriju za rad i sastanke,da su obeležena u gradu parking mesta za invalide i tako redom.

Predstavnici Udruženja posebno su istakli dobru saradnju sa Lokalnom samoupravom i logističku potporu koju su do sada,od nje dobijali.

Shodno svečarskom karakteru skupa ,dodeljene su zahvalnice pojedincima i kolektivima u znak dobre saradnje i pomoći udruženju.

Zahvalnice su uručene,predsedniku opštine  Svrljig,Miliji Miletiću,Centru za socijalni rad,Crvenom krstu,Domu zdravlja dr.Ljubinko Djordjević,Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Sokobanji te šahovskoj ekipi Udruženja  RMVI.

Најновије на порталу Општине Сврљиг