Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

BRIGA O DECI

/Svrljig 29.oktobar 2012.godine/. Deca ometena u razvoju neće biti prepuštena sebi i brizi roditelja ni po isteku Projekta koji smo započeli lane sa Knjaževcem i susednim opštinama,izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić posle današnjeg  satanka sa prestavnicima Centra za socijalni rad u Svrljigu i Knjaževcu te menadžerom Projekta Snežanom Pavković.

Reč je naime , o Projektu koji finasira UNICEF za pomoć deci sa posebnim protrebama.Takvih je na teritoriji opštine Svrljig penaestoro.Finasiranje projekta od strane medjunarodne organizacije završava se juna iduće godine.

-Bez obzira na to,uvek smo isticali da nam je briga o deci prioritet,jednako o radno sposobnim kao i onim sa posebnim potrebama.Sa učesnicima u projektu dogovorili smo da se pomoć takvoj deci nastavi daljeim angažovanjem službi i  osoba preko Centra za socijalni rad jer su praktično svi shvatili neophodnost angažovanja na ovom humanom zadatku i prednosti ove pomoći našim najmladjim žiteljima.Nastavak Projekta finasiraćemo sredstvima iz budžeta opština,rekao je predsednik Miletić.

Dosadašnje aktivnosti,prema navodima menadžera Projekta,Snežane Pavković,visoko su ocenjene od strane UNICEF-a nadležnog ministarstva,inspekcije i Evropske komisije,tako da je klaster u kome su Svrljig i Knjaževac,praktičnoi najbolji.

Најновије на порталу Општине Сврљиг