Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ISPLATĆENA NOVČANA PODRŠKA

/Svrljig 30.oktobar 2012.godine/. Danas je u sali opštine uručena novčana podrška  mladim bračnim parovima,bebama I nezaposlenim majkama.Novačnu pomoć uručio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić u prisustvu direktora  Centra za socijhalni rad Vesne Nedeljković.

–         Deca su I dalje naša najveća briga a borba protiv bele kuge prioritetan I permanentan zadatak.Raduje me da smo uspeli, prema podacima Centra,da se od početka ove naše akcije broj  novovenčanih bračnih parova više nego udvostruči u odnosu na ranije godine a time imamo I znatno veći priraštaj beba.Nastojaćemo  u narednom periodu da ovaj rezultat  poboljšamo novim beneficijama ali I da korigujemo delove u kojima ima nepravilnosti koje su otkrivene tokom akcije.Znači,cilj nam je što više brakova mladih a time  I dece, čime želimo da zaustavimo negativan trend demografskog opadanja,rekao je predsednik  Miletić prilikom uručivanja pomoći.

Ovom prilikom novčana pomoć od 150 000 dinara uručena je jednom bračnom paru iz Drajinca,potom po 100 000 dinara parovima iz Svrljiga. U  šest slučajeva po 25 000 dinara isplaćeno je novorodjenim bebama.Takodje, u šest slučajeva isplaćeno je po pet hiljada za bebe do godinu dana starosti . Dvema nezaposlenim porodiljama uručena je pomoć –  pet hiljada u Svrljigu I sedam I po hiljada u Okruglici.

Најновије на порталу Општине Сврљиг