Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Predsednik opštine o popisu u poljoprivredi

/ Svrljig 5.novembar 2012.godine/. Popis poljoprivrede,sudeći po dosadašnjim rezultatima, odvija se bez problema i biće obavljen kvalitetno i na vreme,zaključak je sa sastanaka koje je danas u svom kabinetu, sazvao i održao , predsednik opštine Milija Miletić, sa popisnom komisijom i intruktorima popisivačima.

–         Obavešten sam od strane popisne komisije da je do sada obavljen popis  u 77 odsto poljoprivrednih  domaćinstava na teritoriji svrljiške opštini,što je i više od planiranog tempa,te da se odvija bez značajnijih problema i da će,možda biti završen i pre roka,ali do 15.decembra do kada je predvidjeno da se ovaj značajan državni posao završi,biće sigurno obavljen,ocenio je predsednik Miletić,posle današnjih sastanaka.

On je dodao da da je bilo i slučaja bojazni u pojedinim domaćinstvima pa ih je moralo oblizati i po dva puta ali reč je o simboličnom broju takvih.

–         Naš cilj je da se posao obavi korektno-precizno i na vreme.Naši ljudi su mnogo toga ,,pregrmeli preko glave,,pa su po neki nepoverljivi. No,sve probleme rešavamo u hodu a gde treba i ja se lično angažujem.Nije nam cilj da nekog kažnjavamo,što zakon predvidja za one kojin odbijaju saradnju,već  ljudima objasnimo neophodnost  popisa i onda nema problema.Naime, ako objektivno prikažemo stanje u individualnim domaćinstvima i kod pravnih subjekata,veće su nam šanse da sutradan-kad zatreba,budemo relnije sagledani kod predpristupnih fondova Evropske unije za donacije a bez pravilnog popisa ne možemo ni da konkurišemo,dodao je predsednik Miletić.

Član popisne komisije i instruktor ispred Republičkog zavoda za statistiku Momčilo Cakić,takodje prisutan na sastancima kod predsednika Miletića,saopštio je da se na terenu svi eventualni problemi rešavaju u hodu i da gro popisivača obavlja svoj posao korektno i odgovorno.

Očito je da popis na području opštine Svrljig prednjači u odnosu na mnoge delove Srbije,jer se,samo  pre nedlju dana čulo na sličnom sastanku u Nišavskom upravnom okrugu,da je prosek popisanih domaćinstava na teritoriji Srbije oko 50 odsto.Rok za obavljanje ovog posla je 15.decembar ali prema navodima nadležnih popis će se obavljati sve dok ne bude završen.

Најновије на порталу Општине Сврљиг