Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Deveta sednica Opštinskog veća

Niš.  Čalnovi Opštinskog veća opštine Svrljig na danas održanoj sednici,devetoj po redu, doneli su Odluku o izmenama odluke o stipendijama apsolventima visokoškolskih ustanova.

–         Po staroj odluci dešavalo se da jedan student i po nekoliko puta koristi ovu beneficiju pa smo sada morali da preciziramo taj deo. Naime, stipendije će i dalje dobijati studenti završnih godina visokoškolskih ustanova ali imaće pravo da to samo jednom iskoriste. Primera radi ako je neko završio visokostrukovno obrazovanje i tu primao stipendiju neće moći to pravo da ostvari ako nastavci master  ili akdemske studije,  jer je to već jednom iskoristio ma to se do sada dešavalo u praksi. Naš je cilj da imamo što više akademski obrazovanih sugradjana ali smo odlučili da stimulišemo i kvalitet. Tako smo izmenom predvideli da pravo na stipendiju mogu ostvariti apsolventi  čiji je prosek ocena najmanje sedam, rekao je posle sednice, predsednik Veća i opštine Svrljig Milija Miletić.

Većnici su na današnjoj sednici doneli i  odluku o formiranju Opštinskog javnog pravobranilaštva o čemu će konačnu reč dati Skupština opštine na sledećoj sednici.

Најновије на порталу Општине Сврљиг