Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dogovor pred skupštinu

/Svrljig 20.novembar 2012.goidine/ Predstacvnici političkih partija – SPS, NS, URS i USS, dogovrili su danas na sastanku u kabinetu predsednika opštine Milije Miletića, da se predloži  na sednici Skupštine opštine, zakazanoj za danas, da odbornici ovlaste Miletića za potpisivanje ankesa ugovora sa firmom “Gaskom Balkan“.

Reč je naime, kako je na sastanku objasnio načelnik Opštinske uprave, Zdravko Krstić, o formalnom potezu ali veoma značajnom za ubrzanje radova na izgradnji solarne elektrane u ataru Tijovca. Naime, sa ovom firmom već je potpisan ugovor o izgradnji elektrane do 10 megavata. No, za početak gradnje neophodna je saglasnost nadležnih ministarstava a to je procedura koja može da uspori radove pa je prema sugestiji nadležnih registrovana takovana “firma ćerka“ sa istim nazivom sa kojom se sklapa ugovor za izgradnju solarne elektrane od jednog megavata za šta je potrebna samo saglasnost opštine.

Predstavnici stranaka su se saglasili da u interesu grada treba prihvatiti predlog i da će njihovi članovi glasati da se da ovlašćenje predsedniku Miliji Miletiću za potpisivanje takvog ugovora.

Најновије на порталу Општине Сврљиг