Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Sređeni vodotokovi

/Svrljig 20.novembar 2012.godine/ Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, obišao je danas  komunalce i predstavnike Direkcije za izgradnju na potezu Lukavičkog potoka čije se korito produbljuje pred nastupajući period kiša .

“ Poučeni prošlogodišnjim iskustvom odlučili smo da ove godine reagujemo na vreme. Većina vodotokova, potoka na našem području, poput Željavačkog potoka, Pravačke i Prekonoške reke, već je regulisana i sada smo u završnoj fazi radova na Lukavičkom potoku koji nam je protekle sezone poplavio čitavo naselje Saraj. Nadam se da ove godine tih problema neće biti pošto vidim da se radovi izvode kako je planirano. Molim sugrađane za saradnju, u zajedničkom intersu, da ne bacaju otpadni materijal i stare stvari u vodotokove da ne bi došlo do zagušenja i novih izlivanja, rekao je prilikom obilaska predsednik Miletić “.

Inače, na terenu je permenentno komunalna inspekcija koja će kontrolisati stanje na vodotokovima i preventivno delovati da se spreči bacanje otpadnog materijala, uginulih životinja i starih stvari u potoke, kako se to dešavalo do sada i izazivalo izlivanje i znatnu materijalnu štetu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг