Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije,Predarg Marić, posetio Svrljig

/Svrljig 23.novembar 2012.godine/   Pomoćnik ministra i načelnik  Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije,  Predrag Marić,u okviru obilaska gradova i opština Srbije, pred nastupajuću zimsku sezonu i provere spremnosti Štabova za vanredne situacije te vatrogasno spasilačkih jedinica, obišao je juče Svrljig, gde je prisustvovao vanrednoj sednici Opštinskog štaba za delovanje u vanrednim situacijama.

Sednici su prisustvovali i načelnik Regionalnog Sektora za vanredne situacije Žarko Damnjanović i načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković i predsednica Skupštine opštine Svrljig , Jelena Trifunović.

“ Poučeni iskustvom od prošle zime kada smo preko smetova morali da se probijamo do danima zavejanih sela i evakuišemo članove staračkih domaćinstava do Svrljiga radi zbrinjavanja u prihvatilištu i medicinske nege, ove godine smo učinili maksimalne napore na pripremi mehanizacije i ljudstva do osnivanja Dobrovoljno vatrogasnog društva. U spašavanju materijalnih dobara i ljudskih života neophodna nam je pomoć u tehničkoj opremljenosti, poput motornih sanki i terenskih vozila, rekao je predsednik opštine Svrljiig i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milija Miletić, upoznavajući goste sa stepenom priprema za nastupajuću sezonu i ističući dosada veoma veoma značajnu i permanentnu saradnju sa Sektorom “.

Načelnik Marić, u izjavi posle susreta sa rukovodstvom opštine, visoko je ocenio obavljene pripreme i obećao pomoć najugroženijima.

“ Pripreme za zimski period počeli smo pre mesec dana i nastojimo da iniciramo preduzimanje svih mogućih mera za zaštitu ljudskih života i materijalnih dobara. To svakako puno košta ali zadivljen sam onim što sam danas čuo i video u Svrljigu jer govori da nije sve u novcu i da se mogu trudom i zalaganjem neke stvari ispraviti. Svrljig je uz puno peripetija ali je jako važno bez ljudskih žrtava  prebrodio februar dok su tada od zime u  Srbiji stradale 23 osobe i 310 spašene sigurne smrti. Svrljig spada u red opština koje nije ništa mimoišlo, od požara preko poplava do niskih i visokih temperatura i u tom smislu logično je da pomognemo onima koji su najčešće izloženi vanrednim situacijama i najugroženiji,rekao je, izmedju ostalog, načelnik Marić “.

Posle  sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije,načelnik Marić sa saradnicima,prisustvovao je pokaznoj vežbi  članova Dobrovoljno vatrogasnog društva nedavno osnivanog u Svrljigu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг