Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Hitna medicinska pomoć

/Svrljig  3.decembar 2012.godine/  Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić održao je danas već ustaljeni sastanak na početku meseca sa rukovodiocima javnih komunlanih preduzeća i ustanova -budžetskim korisnicima. Satstanku su prisutsvovasli direktori-Doma zdravlja dr Draga Budimović, Dečije ustanove ,,Poletarac,, Dejan  Miletić, Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković, Crvenog krsta Stevan Stojanović, Direkcije za izgradnju Srđan Đordjević, Centra za turizam, kulturu i sport Zoran Gavrilović, Javno komunalno stambenog preduzeća Svrljig Igor Davidović, načelnik opštinske uprave Svrljig Zdravko Krstić i većnik Marko Mladenović. Tema sastanka bila je uobičajena – analiza rada i predstojeći zadaci.

Opšte ocena je da su dogovoreni zadaci od predhodnog sastanka do danas obnavljeni prema dogovoru.

“ Ovom prilikom insistirao sam na blagovremenim pripremama za delovanje u zimskim uslovima, kako u samim organizacijama tako i na terenu. Poučeni iskustvom od prošle zime nastojimo blagovremeno da se pripremimo za predstojeću zimu i zajedničkim naporima od komunalaca do medicinara i Crvenog krsta, ako bude potrebno blagovremeno regaujemo u vanrednim situacijama pružajući pomoć ugroženim domaćinstvima u zavejanim selima. Na kritičnim mestima gde se stvaraju smetovi hitno moraju biti postavljeni snegobrani-trenutno su pripremljeni u dužini od 400 metara. Pored toga apelujem na sve učesnike da u okviru racionalizacije povedu više računa o utrošku energenata za grejanje svojih prostorija, rekao je predsednik Miletić “.

Direktor Doma zdravlja dr Budimović, obavestio je prisutne, da je dok se ne obave zakonske pripreme i stvore tehnički uslovi za osnivanja posebne službe hitne pomoći, za što je pokrenuta inicijativa i na sednici Skupštine opštine i potpisuje se peticija, odlučio da racionalizacijom službe,  omogući građanima Svrljiga i okolnih mesta, adekvatnu medicinsku zaštitu u svako doba. Konretno, prema kazivanju dr Budimovića, pri  Domu zdravlja formirana je mobilna ekipa, ne samo za pre podne i po podne,već koja će na poziv građana reagovati i u noćnim časovima na terenu. Građani će moći samo u hitnim slučajevima moći da potraže medicinsku pomoć preko telefona kao i u predhodnom periodu a verovatno će to biti isti broj –fiksi 821 402.

Što se tiče komunalnih delatnosti u proteklom mesecu korišćeno je lepo vreme da se saniraju kvarovi na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama ali radovi će biti nastavljeni , ako dozvole vremenski uslovi, istim tempom i do kraja godine.

Većnik Marko Mladenović, podsetio je prisutne da treba apelovati da radno telo za pripremu rešenja vodonabdevanja Svrljiga, koji je trenutno pod restrikcijom vode mada se uslovi postepeno poboljšavaju, treba da ubrza rad kako bi procena uvršćena u budžet za narednu godinu.

U međuvremenu vrtić ,,Poletarac,  se priprema za doček Deda mraza i nove godine, u Centru za turizam, kulturu i sport, slede dani Gordane Todorović i vrše se pripreme za ,,Božićni festival,, a u Crvenom krstu se pripremaju paketi koje treba eventualno dostaviti zavejanim domaćinstvima u selima.

Најновије на порталу Општине Сврљиг