Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Prioritet majkama i bebama

Akcija borbe protiv bele kuge pospešuje se permamentno ustaljenim mesečnim novčanim nadoknadama mladim bračnim parovima, majkama porodiljama, bebama pri rođenju i do godinu dana starosti i nezaposlenim porodiljama. Statistika pokazuje da od početka godine sklopljeno 87 brakovai rodjeno 68 beba, što je znatno uvećanje u odnosu na predhone godine. Samo u novembru sklopljeno je pet brakova i rođeno sedam beba.

Ovom prilikom isplaćene su novčane naknade za novembar mesec. Isplata je obavljana u  sali Skupštine opštine. U prisustvi predstavnika centra za socijalni rad, naknade mladim bračnim parovima i majkama, uručili su  predsednik opštine Milija Miletić i njegov zamenik Ljubiša Stojković.

“ Želim da vas obavestim da je ovo posednja isplata po starom. Smogli smo snage da isplate za bebe i majke uvećamo, pa će iznosi već za decembar mesec biti u većem iznosu. Do sada su sve isplate bile uglavnom na vreme i nastojaćemo da kašnjenja ne bude i u budućem periodu jer naš je stav da za ovakva davanja novca uvek mora da bude u opštinskoj kasi po cenu da nešto uskratimo na drugoj strani. Znam da sigurno niko neće da požuri u brak zbog novca ali takođe verujem da je ova pomoć mnogima dragocena te se trudimo da je uručimo u pravom trenutku, rekao je predsednik Miletić prilikom uručenja novčane pomoći “.

Prisutnim bračnim parovima stupanje u brak je čestitao i zamenik predsednika opštine Svrljig Ljubiša Stojković, poželeo im puno sreće i zdravlja i mnogo dece.

Inače, kada je reč o isplatama studentima završnih godina redovno se obavlja preko Centra za socijalni rad.

  

Најновије на порталу Општине Сврљиг