Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Potpisan protokol o saradnji pet opština

/Svrljig 5.decambar 2012.godine/ Danas je u sali Skupštine opštine Svrljig potpisan protokol o međusobnoj saradnji pet graničnih opština – Svrljig, Aleksinac, Sokobanja i niških Gradskih opština Pantelej i Crveni krst. Protokol su potpisali predsednici opština, za Svrljig Milija Miletić, za Pantelej Srđan Savić, za Aleksinac Nenad Stanković, u ime predsednika Crvenog krsta –zamenik Predrag Rajković a zbog izostanka rad lošeg vremena predsednik Sokobanje je dao saglasnost i svoj potpis će staviti naknadno.

Ideja je, pokretnuta od strane predsednika Skupštine opštine Pantelej Bratislava Vasiljevića a na inicijativu predsednika Milije Miletića, da zajedničkim nastupima prema ministarstvima Republike Srbije i  apliciranjem  zajedničkih projekata kod domaćih i stranih investitora, u ovim opštinama bude ostvaren brži i veći napredak na poboljšanju standarda građana od infrastrukturnih objekata do jačanja privrede i međusobne ekonomske saradnje u svim oblastima.

“ Samtram da smo zajedno jači i da tako možemo brže i bolje ostvariti naše ciljeve. Predispozicija je u tome što se teritorije naših opština graniče i objedinjavanjem potencijala i resursa lakše i povoljnije možemo ostvarivati projekte u interesu naših građana. Primera radi planira se povezivanje putne mreže, potom značajan iskorak očekujemo u turističkoj ponudi koja bi objedinjena sigurno bila primaljivija gostima nego ako to ističemo parcijalno. Sigurno da sledi razmnena iskustava i privredna sradnja u svim oblastima i pomoć razvijenijih manje razvijenim,istakao je prilikom potpisivanja predsednik opštine Svrljig Milija Miletić “.

Predsednik opštine Pantelej Srdjan Savić naglasio je da je ovo primer decentralizacije na delu, bez isticanja jedne sredine ali i jačanje regiona i pružanje mogućnosti da manje opštine priušte sebi segmente manifestacija koje se održavaju u većim opštinama.

O značaju potpisivanja protokola svoje zadovoljstvo izrazili su i predsednik opštine Alekisnac  Nenad Stanković  i zamenik u opštini Crveni krst Predra Rajković, ističu da je ovo samo prvi korak uspešne saradnje.

Најновије на порталу Општине Сврљиг