Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

DOMAĆINSKO POSLOVANJE

/Svrljig 10.decemnbar 2012.godine/. Izveštaj o ostvarenju i izvršenju buđeta opštine Svrljig za period od 1.januara do 31.oktobra 2012.godine,bio je glavna tačka rasprave i predloga usvajanja na danas održanoj , 12.sednici Opštinskog veća Opštine Svrljig kojom je predsedavao Milija Miletić,predsednik opštine.

–         Opšta ocena većnika je da smo ove godine poslovali vrlo domaćinski.Ukupno ostvarenje budžeta za desetomesečni period je 329 948 890 dinara ili 72,75 odsto u odnosu na  plan za 2012.godinu.Od ukupnih prihoda najveće učešće ima nenamenski transfer od Republike Srbije u korist nivoa opština koji je u izveštajnom periodu ostvaren sa 200 809 960,00 dinara odnosno 81,78 odsto.Drugi po veličini je porez na zarade ostvaren  sa 82,78 odsto a svi ostali prihodi su ostvaareni u granicama planiranih.Istovremeno ukupno izvršenje rashoda  bilo je 323 839 246,00 dinara odnosno 71,40 odsto u odnosu na plan za 2012.godinu.Sredstva su rasporedjivana na osnovu predloga i objektivnih potreba korisnika.Očigledno da se nije trošilo više od prihodovanog i da je postignut izvrsten procenat ostvarenja.Računamo da će do kraja godine ostvarenje budžeta biti možda i preko 90 odsto i izbalasiran,kao i sada, u odnosu prihoda i rashoda,izjavio je predsednik Opštinskog veća i opštine Svrljig,Milija Miletić.

–           Načelnik Opštinske uprave Zdravko Krstić,isnistirao je na sednici, da se u odnosu na priliv sredstava što doslednije obavi izvšenje prema korisnicima,posebno u delu subvencija  poljoprivredi čiji je razvoj posebna intencija države ali i izrazio zabrinutost nagoveštajem da će lokalnim samoupravama to pravo od naredne godine biti uskraćeno.

Predsedfnik Miletić je potvrdio da postoji takva bojazan ali i obavestio većnike da je u razgovoru sa resornim ministrom Kneževićem,obavešten da ima nade da nerazvijene opštine zadrže pravo dodele subvencija poljoprivrednicima.

Većnici su u daljem radu odlučivali o pojedinačin izmenama Pravilnika o sistemazizaciji,raspodeli sredstava sportskim i nevladinim organizacijama i po žalbama i zahtevima gradjana.

Kinološkom društvu ,,BIG,, u Svrljigu dodeljeno je 30 000 dinara na ime organizovanja izložbe pasa,SSSindikata  30 000 dinara za  odlazak na radničke sporske igre i manstiru Sv.Arahangel Gavrilo još 170 00 dinara za potrebe uredjenja kompleksa.

Sednici  Veća ,po prvi put,prisustvovali su zamenk predsednika opštine Ljubiša Stojković i pravobranilac Danijela Budimović‚.

Zameniku Stojkoviću, ovom prilikom ,Veće je odredilo  dužnosti u vidu organizacije rada Opštinske uprave,da prati i kordinira rad službi i odobrava finasijska potraživanja i nabavke kao i da vodi sednice i odsutvu predednika. Novoizabrani pravobranilac,gospodja Budimović,biće stalno prisutna na sednicama Veća u cilju praćenja rada i davanja sugestija .

Најновије на порталу Општине Сврљиг