Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Saradnja JKSP Svrljig i PZP

/Svrljig.decambar 2012.god/ Opština Svrljig u dogovoru sa nadležnim ministarstvom a preko Puteva Srbije, uspostavila je saradnju između JKSP Svrljig i Preduzeća za puteve.

“ Dogovorili smo, radi boljeg i bržeg održavanja puteva u zimskom periodu, kada je reč o čišćenju snega sa kolovoza da se ova dva preduzeća ispomažu. Konkretno, na deonicama, kao što je primera radi prema selima Davidovac, Radmirovac i Galibabinac do kojih prema kategorizaciji za zimsko održavanje brine PZP, da njihova mašina očisti i glavne pravce kroz ova sela za koje bi trebalo da ide mašina JKSP Svrljig. Ovaj dogovor važi za sve pravce i odnosi se na JKSP Svrljig da kada ide do svojih lokalcija, očisti i deonicu za koju je zaduženo PZP. Na ovaj način, bivamo efikasniji a i ostvarujemo znatnu uštedu na obe strane, rekao je predsednik opštine Milija Miletić, posle sastanka sa radnom grupom zaduženom za zimsko održćavanje i predstavnicima pomenutih preduzeća.

Predsednik opštine je za koordinaciju i nadzor u ovom poslu odredio predstavnika Direkcije za održavanje, građevinskog inženjera sa licencom, Ivana Božinovića.

Inače, opšta je ocena da je prvi nalet snega uspešno savladan a na meštane u selima koje povezuju lokalni putevi se apeluje da budi strpljivi i imaju razumevanja, u slučaju novih padavina, dok do njih stigne mašina za razčišćavanje jer se putevi čiste po prioritetu. Činjenica je da, po naređenju predsendika opštine, ne sme i ne može ostati ni jedan put neočišćen, za što je predvideo posebne sankcije za neodgovorne. U hitnim situacijama, primera slučaja bolesti, nestašice hrane, zavejavanja, služba za održavanje intervenisaće će u sadejstvu sa vatrogascima spasiocima.

Најновије на порталу Општине Сврљиг