Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

USVOJEN BUDŽET ZA 2013.GODINU

/Svrljig  24. 12. 2012.godine. Odbornici Skupštine opštine Svrljig na svojoj četvrtoj sednici održanoj danas kao najbitniju tačku dnevnog reda izglasali su budžet opštine Svrljig za 2013-godinu i usvojili  izveštaj o ostvarenju i izvršenju budžeta za deset meseci 2012.godine.

Usvajanju Budžeta za 2013.godinu predhodila je obimna rasprava sa brojnim amandmanima koje su podnosili uglavnom odbornici opozicije-Goran Jeremijić/SNS/,Miloš Djordjević/DS/,Nenad Videnović/DS/,Dragan Petrović/SNS/,Dijana Stojadinović/SNS/,Radovan Mitić/SPS/,Slavoljub Petković/NS/…

Vodjena je rasprava po brojnim tačkama,pogotovu sa strane rashoda o čemu je načelnica za finasije Marina Savić,davala stručna objašnjenja uglavnom prihvatljiva za odbornike.

Budžet je predložen i usvojen u visini od 515 040 000 dinara,kako na prihodovnoj tako i strani rashoda.Odbornici su predlagale izmene rashoda u okviru predložene cifre i diskusije su po opštoj oceni bile uglavnom konstruktivne ali odbornička većina vladajuće koalicije umesto amandmana procenila je da budžet treba usvojiti u izvornom obliku te je tako i izglasan. Za one koje interesuju pojedinosti raspodele sredstava,kako smo već objavili, detaljno sa svim stavkama bužeta mogu se upoznati na sajtu opštine.

–         Nastojali smo pri sačinjavanju predloga budžeta da bude pomalo razvojni,pomalo socijalni,shodno sredstvima kojima raspolažemo i prema potrebama naših gradjana.Zadovoljni smo da ničim nismo zadužili opštinu,bez ijednog kredita i smatramo projekciju realnom u odnosu na sveopštu ekonomsku situaciju u Srbiji pa i kod nas.Istine radi moramo priznati da je bilo pomoći nadležnih ministarstava i očekujemo i u narednoj godini još bolju saradnju ali nastojaćemo da budžet punimo i našim zalaganjem,posredno,dovodjenjem investitora i stavranjem šansi za zapošljavanje.Sve to možemo brže i lakše da postignemo združeno,demokratski,saradnjom partija na vlasti i opozicije jer nam je svima prioritet interes gradjana,rekao je predsednik opštine Milija Miletić,obraćajući se odbornicima uz apel da se izglasa budžet.

Na sednici je verifikovan mandat odborniku dr.Vlasti Milkiću/URS/,izabranom na upražnjenom mestu po vraćanju mandata od strane Ljubiše Stojkovića,postavljenog za zamenika predsednika opštine Svrljig Milije Miletića.

U nastavku sednice usvojen je predlog Odluke o uslovnom otpisu kamate i mirovanja poreskog duga a potom data saglasnost na program rada i finasijski plan Direkcije za izgradnju Svrljiga,JKSP Svrljig i  statut Centra za turizam,kulturu i sport.

Četvrtu sednicu,predsednica Skupštine opštine Svrljig,Jelena Trifunović,zahvaljujući odbornicima na konstruktivnoj saradnji,krunisala je novogodišnjim koktelom i poklonima  koje su,uz čestitke,ona i predsednik Miletić,uručili odbornicima.

Најновије на порталу Општине Сврљиг