Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ČESTITKE I POKLONI

/  Novogodišnja noć /   Svrljižani su Novu 2013.godinu dočekali veselo uz bogatu porodičnu trpezu u svom domu ili kod rodjaka ili prijatelja,kada je reč uglavom o starijim generacijama dok su oni sredovečniji,ako nisu otputovali u neki turistički centar,obezbedili doček u nekom od ovdašnjih restorana i kafića- koje su popunili uglavnom mladi.No,dok je trajalo novogodišnje veselje,u javnim službama bilo je radno.Radili su oni koji su brinuli o bezbednosti i imovini gradjana,o njihovom zdravlju,u saobraćaju,dragstorima,u službi obezbedjenja.

7

Predsednik opštine Svrljig Milij Miletić,potpredsednik Ljubiša Stojković i direktor JKSP Svrljig Igor Davidović,u prvom satu Nove 2013.godine,obišli su dežurne u gradskim službama i uz progodne poklone poželeli puno uspeha u radu,sreće i zdravlja u nastupajućoj godini.

Prva stanica opštinskog rukovodstva bila je Polcijska stanica u centru grada.

–         Želim da u novoj godini bude  više budnosti na zaštiti imovine i bezbednosti naših sugradjana ali u principu manje posla za vas i bolju opremljenost,pozdravio je predsednik dežurne policajce predajući im poklone.Policajci su raportirali predsedniku da novogodišnja noć protiče uobičajeno, bez narušavanja javnog reda i mira i bilo kakvih krivičnih dela.

Dežurnim u Domu zdravlja ,,Dr.Ljubinko Djordjevi,, predsendik opštine je poželeo više preventive i manje posla.Doduše, zajednička želja bila je da više posla bude u praćenju zdravstvenog stanja trudnica te više poradja i beba .

Na Žlezničkoj stanici bilo je sve po redu vožnje-četiri voza u odlasku i četiri u povratku i sve bez problema.

Slično je bilo i kod vatrogasaca-spasioca.Predsednik Miletić poželeo im je omasovljenje kadra  i bolju opremu te veću saradnju sa novoformiranim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, kao logistikom u gašenju požara i spasavanju ljudskih života tokom akcedentnih situacija.

Novogodišnja noć,kadaje reč o vremenskim prilikama bila je realtauvno prijatna sa temperatrurom u blagom plusu,pa problema nije bilo ni u Elektrodistribuciji a i putari su bili samo u pripravnosti.Snabdevanje strujom bilo je uredno,bez havarija a putevi čisti bez snega i leda,obavestili su putari i električari predsednika dok im je čestitao i predavao poklone.

Ekipa opštine predvodjena predsednikom Miletićem,obišla je i dežurne u Niškoj mlekari,Mašinskoj industriji MIN – Div i u jednom  od svrljiških dragstora,čestitala im Novu 2013.godinu i podelila poklone.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг