Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

SUBVENCIONISANI PREVOZ

/Svrljig 4.januar 2013.godine/.Članovi Opštinskog veća opštine Svrljig na današnjoj sednici 16. po redu i prvoj u ovoj godini, dali su saglasnost da predsednik opštine Milija Miletić potpiše ugovor o subvencionisanom prevozu sa ,,Niš ekspresom,,.

општина

Reč je naime, praktičnmo o produženju prehodnog ugovora kojem je važnost istekla krajem kalendarske godine. Ovim ugovorom predvidja se subvencionisani prevoz za žitelje svrljiške opštine u autobusima ,,Niš ekspresa,, na linijama do sela sa naše teritorije. Subvencije su predvidjene za osobe starije od 70 godina, trudnice i lica sa invaliditetom. Praktično, za te osobe karte plaća opština. Istovremeno, na zahtev prevoznika cena karte je povećana od 170 dinara , koliko je bila lane, na 195 dinara za ovu godinu. Prevoznik ovu cenu karte od opštine naplaćuje za sve realacije podjednako,kako do najbližih tako do najudaljenijih sela.

Opštinsko veće je istovremeno donelo odluku da se overa legitimacija za subvencionisani prevoz za 2013.godinu obavlja bez dodatne dokumentacije kao kod prvog izdavanja, samo uz uplatu od 300 dinara.

Најновије на порталу Општине Сврљиг