Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

SVRLJIG – BOGDANCI

/Svrljig 11. januar 2013.godine/. Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić i gradonačelnik varoši Bogdanci u Republici Makedoniji Risto Ičkov, potpisali su danas Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji.

општина

Cilj potpisivanja Sporazuma je zajedničko pripremanje projekata u oblasti unapredjenja ekonomije, turizma i poljoprivredne proizvodnje i unapredjenje socijalnog statusa stanovništva. Kako su Srbija i Makedonija, kandidati za ulazak u Evropsku uniju,Sporazum inicira i zajedničko istupanje i saradnju prema medjunarodnim donatorskim fonodvima i fondovima vlada dveju susednih zemalja.

Sporazumom se predvidja i saradnja u jačanju lokalnih javnih službi,jačanje lokalne samouprave i prenošenje iskustava kao i  saradnja u oblasti kulture. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Svrljig, Lubiša Stojković.

општина

Posle dočeka gosta iz Makedonije u kabinetu predsednika Miletića održana je konferencija za novinare na kojoj su predsednik i gradonačelnik, saopštili najbitnije podatke o  svojim opštinama  i  okruženju i potpisali Sporazum.

–         Saradnja će se odvijati u cilju medjusobnog razumevanja i dobre poslovne prakse sa namerom daljeg jačanja i unapredjenja života i rada gradjana koji žive na području naših opština,istakao je ovom prilikom predsednik Miletić.

Gradonačelnik Ičkov je je izneo podatak više, koji inicira još čvršču saranju dveju opština,n ističući da na području Bogdanaca sa 7 800 stanovnika, postoje tri sela, od kojih je jedno naseljeno samo srpskim stanovništvom.

On je, posle potpisivanja sporazuma, pozvao predsednika Miletića da sa svojim saradnicima poseti opštinu Bogdanci.

Најновије на порталу Општине Сврљиг