Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

NEK JE SREĆNA I BERIĆETNA

/Svrljig 13/14.januar 2013.godine/.  Više stotina Svrljižana, okupljenih u centru grada kraj gradskog parka, u veselom društvu, dočekalo je Srpsku Novu 2013.godinu.

KCS 018

“ Neka je svim žiteljima svrljiške opštine Nova 2013.godina, srećna i berićetna, sa puno zdravlja, sreće, više dece u familiji i bogatim rodom u polju te više zapolsenja i para“ , čestitao je , sa improvizovane pozornice , minut posle ponoći, Svrljižanima Novu godinu predsednik opštine Milija Milijić.

Doček srpske Nove godine, pod pokroviteljsvom Skupštine opštine, organizovao je Centar za turizam, kulturu i sport, i to ovoga puta, reklo bi se uspešnije nego predhodnih godina.

Tačno u ponoć pažnju prisutnih privukao je vatromet iz parka. Sa imrovizovane pozornice prisutne je uveseljavao orkestar ,,Prava stvar,, a pred njim više stotina Savrljižana svih dobi, od bebica u naručju do penzionera. Ponajviše je, kako i treba da bude, bilo mladih i sredovečnih.

Na nekoliko mesta organizovano je pripremanje belmuža, kuvanog vina i čaja, što je prisutnima besplatno deljeno.Veselje u kolu, ispred pozornice i uz muziku orkestra i pesmu sa pozornice, trajalo je do duboko u noć.

Treba napomenuti da svečanost organizovana domaćim snagama,bez plaćanja i dovodjenja zvučnih imena  estrade a da je veselje ipak bilo spontano i burno, zahvaljujući izemedju ostalog i prijatnom vremenu koje je izmamilo brojne Svrljižane.

Најновије на порталу Општине Сврљиг