Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

KORAK KA REŠENJU ’’HERBOGALA“

Niš – Interesovanje investitora iz Rusije da u Svrljigu, konkretno u objektima “Herbogal“ i “Sien“ organizuje proizvodnju zdrave hrane, iniciralo je aktivnost rukovodstva opštine Svrljig, da se razreši “gordijev čvor“ rešavanja problema statusa i prodaje ili davanja u zakup ovih objekata.

општина

To je bio povod da se u Nišu organizuje sastanak načelnika Nišavskog upravnog okruga Aleksandra Cvetkovića, predsednika opštine Svrljig Milije Miletića, njegovog pomoćnika Marka Mladenovića i saradnika Vladimira Krstića, sa predstavnikom “Krke“ od koje je nastao “Herbogal“ –  advokatskom kancelarijom Popović iz Novog  Sada.

Dogovoreno je da se, posredstvom načelnika Cvetkovića, zahteva od Vlade Srbije, da odobri Ministarstvu zdrastva, tačnije Fondu zdrastva, u čijoj je nadležnosti trenutno objekat “Herbogal“ vrati u vlasništvo “Krke“ a potom obavi prodaja zaintersovanom investitoru.

Prema navodima predsednika Miletića, cilj ovih aktivnosti je da se pokrene proizvodnja a time i stvore uslovi za zapošljavanje više desetina Svrljižana.

Činjenica je da je do sada u više navrata bilo interesovanje potencijalnih investitora za “Herbogal“ ali se sve završavalo u ćorsokaku nerešenih vlasničkih odnosa. Sada je najzad, preduzet konkretan korak da se to relaizuje u saradnji sa advokatom Popovićem, koji zastupa “Krku“ a koja je, kako on navodi, takodje zainteresovana da se problem najzad razreši. Predsednik Miletić je za dalju realizaciju posebno ovlastio i zadužio svog pomoćnika Mraka Mladenovića, koji će potrebnu dokumentaciju prezentovati odgovornim u nadležnom ministarstvu s namerom da se u narednih nekoliko meseci realizuje prodaja zaintersovanom investitoru.

Најновије на порталу Општине Сврљиг