Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ЕЛЕКТРОНСКА УПРАВА

/ Ниш 26. фебруар 2013. год. / Презентација на тему “Како увести електронску управу у локланој самоуправи“ одржана је данас у салу Скупштине града Ниша. Организатори презентације, за учеснике са територије Нишавског управног округа, били су Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Удружење “Едукациони центар“ Фонд за отворено друштво, УСАИД, Национални демокртаски институт за међународне односе и начелник Западнобачког управног округа. Презентацији су у име Сврљига присуствовали председник општине Милија Милетић и његов помоћник Марко Младеновић.

1

Презентација је намењена представницима локланих самуправа, јавних предузећа, установа, медиjа, цивилног и пословнох сектора.

 

Организатори презентације су указали на бројне предности увођења електронске управе у Локланој самоуправи у случајевима издавања извода из маричних књига, уверења о држављанству, грађевинских дозвола, пријава инспекцији, захтева за легализацију објеката, измиривању пореских обавеза, омогућавање електронског плаћања. Вишетруке предности су увођење Е-Управе и и јавним предузећима, образовним установама, здравственим установама, не само за њих већ и за кориснике.
Напоменимо да је Локална смоуправа у Сврљигу већ од прошле године почела са увођењем електронске управе и да је утоку њено усавршавање и проширење на установе и јавна предузећа.

Најновије на порталу Општине Сврљиг