Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

КОРЕКТНО И У РОКУ

/Сврљиг 28. фебруар 2013. године/ Чланови Општинског већа општине Сврљиг на данашњој сендици, 19. по реду, којој је уместо одсутног председника Милије Милетића председавао његов заменик Љубиша Стојковић, усвајајући годишњи извештај, оценили су да је Општинска управа у прошлој години своје задатке, као серсвис грађана, обављала коректно и у року.

333

Извештај о раду за прошлу годину поднео је начелник Општинске управе Здравко Крстић. Он је истакао да су благовремено обављени сви задаци, како на изворним тако и пословима повереним од стране Републике Србије, упркос мањем броју извршилаца од предвиђеног нормативима. Као куриозитет Крстић је истакао јединствени пример у Србији, да је заинтересованом инвеститору, издата грађевинска дозвола у рекордном року од седам дана.

Већници су на данашњој седници расправљали и одлучивали и о жалбама и захтевима грађана за новчану помоћ а на предлог свог колеге, иначе помоћника председника општине Сврљиг, Марка Младеновића, усвојен је и предлог расподеле средстава из буџета, политичким организацијама.
Наиме, одлучено је да расположива сума од 1 350 000 динара буде распоређена политичким органузацијама које учествују у власти, према броју одборника. Тако се Уједињеној сељачкој странци која има највећи број /14/ одборника додељује 700 000 динара, Коалицији око СПС, са четири одборника- 200 000 динара а осталим партијама,са по три одборника – ДС, СНС и УРС, по 150 000 динара.

Најновије на порталу Општине Сврљиг