Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРОБЛЕМИ ЗДРАВСТВА

/ Сврљиг 4. март 2013. године / Данас је одржан редован, већ традиционални, месечни састанак председника општине Милије Милетића са директорима јавних предузећа и установа-корисника општинског буџета.

08

“ Настојимо по обичају, да на овим састанцима, заједнички решавамо проблеме од виталног интереса за грађане. Овог пута, после подношења извештаја о раду, руководиоца свих јавних предузећа и установа, суочили смо се са проблемом здравства. Наиме, Сврљиг је пре неколико година остао без хирурга а сада нам прети опасност да Дом здравља остане без специјалисте интернисте и једног врсног лекара опште праксе. Реч је о особама које средином године треба да остваре пензију а Фонд здравства не одобрава пријем нових кадрова на њихово место. Катастрофа би била да Сврљиг остане без оваквих кадрова али да неко то приватно ради и ствара додатни намет нашим житељима који су годинама плаћали здравствено осигурање или пак да морају за сваки упут специјалите да иду у Ниш и да поред утрошеног времена немају право ни на путне трошкове које се признаје тек на даљину преко 50 километара. Заузели смо став да наша делегација хитно ступи у контакт са Фондом здравства или Министарством здравља, како би овај проблем решили у корист наших житеља, рекао је после састанка председник општине Сврљиг, Милија Милетић“.

009

Иначе, на овом састанку присусти су размотрили решавање проблема за почетак реконструкције Герентоцентра, припремних радњи за комплекс базена на Пастиришту а с тим у вези и копање бунара за додатне количине здраве пијаће воде и за потребе градског водовода.
Председник Милетић, посебно је инсистирао да се обрати пажња на јавне набавке и уопште свих плаћања у светлу нове Уредбе и јавним набавкама која ступа на снагу од 1. априла. Он је такође захтевао да се у јавним предузећима и установама, сходно потребама реализује радно ангажовање особа које подлежу тој врсти обавезе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг