Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СВРЉИГУ ОСТАЈЕ ИНТЕРНИСТА

Ниш –  Председник општине Сврљиг Милија Милетић, после алармантног упозорења почетком седмице на Колегијуму директора јавних предузећа и установа, да Сврљигу прети да од лета остане без лекара специјалисте интернистичке медицине и једног специјалисте опште праксе, посетио је са делегацијом, као прву инстанцу, начелника Нишавског управног округа Александра Цвтековића и затражио помоћ у разрешењу овог проблема. Са председником био је и секретар Дома здравља, Душан Будимовић, као и секретар Скупштине општине Мариола Гагић.

23132123132123

Наиме, постојала је бојазан због одласка ово двоје лекара у пензију, Сврљиг остане без интернисте и са мањим бројем лекара опште праксе.

Посе консултације са вишим републичким истанцама, начелник Цвековић је охрабрио сврљишку делегацију објашњењем да оба лекара, без обзира што имају право да оду у пензију, могу да остану на својим радним местима у наредне две године. Договорено је између председника Милетића и начелника Цветковића, да се упоредо хитно захтева специјализација једног лекара из сврљишког Дома здравља, за област интерне медицине и тиме проблем трајније реши.

Председник Милетић, предочио је начелнику Цветковићу, да ће у случају да буде неких проблема општина сама решити за своје грађане да Дом здравља задржи ова два стручњака или да ангажује нове лекаре за те области.

Најновије на порталу Општине Сврљиг