Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ИНВЕСТИЦИЈА ЗА БУДУЋНОСТ

/Сврљиг 9. фебруар 2013. године/ Тринаесторо студената са подручја Сврљига, апсолвената основних студија, мастер студија и са специјалистичких струковних студија, потписало је данас са председником општине Сврљиг, Милијом Милетићем, решење о додели једногодишње стипендије.

111

“ Ви сте наша нада и наша будућност и општина ће перманентно стимулисати образовање високошколских кадрова који ће јој сутрадан узвратити својим знањем и стручношћу а ми ћемо се побринути да вам, у међувремену, обезбедимо адекватно запослење. Ове године рата стипендије повећана је на 7 500 динара, што је можда скромно али верујем да већини и то много значи. После потписивања решења биће вам исплаћене прве две рате, јануар и фебруар, а што се тиче осталих исплата настојаћемо да буду благовремене. Ја вам желим да студије завршите о року, запослите се, заснујете породицу и да се сретнемо у блиској будућности са вама као родитељима,“ поручио је сврљишким апсолвентима председник Милетић.

 

Потписивању решења присуствовали су и председница Скупштине општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, заменик председника општине Љубиша Стојковић и председник Комисије за стипедније, Добривоје Стојановић.

 

“ Ове године мање је стипедиста него прошле, можда зато што желимо да стимулишемо квалитет. Верујем да ћемо за вас тринаесторо успети да обезбедимо адекватан посао у струци или средства за даље школовање онима који се за то определе,“ рекла је председница Трифуновић, честитајући стипендистима.

222

Један од некадашњих корисника ове стипедније био је и заменик председника општине Сврљиг, Љубиша Стојковић.
“ Пре десетак година и ја сам био у вашој ситуацији, један из прве генерације стипендиста наше општине. Драго ми је да се та традиција, без обзира која је опција била на власти, одржала до данас и да општина има могућности да постепено повећава средства за ову намену. Верујем да је и вама данас драго да сте стипендисти општине како је то мени било пре десетак година,“ поздравио је стипендисте заменик Стојковић.

 

Председник комисије, Добривоје Стојановић, објаснио је присутним да се на конкурс за доделу стипендија пријавило 28 кандидата али да је право стекло 13 са просеком оцене седам и више.

 

Право на стипендије ове године стекли су- Милена Томић, Сања Савић, Милена Николић, Марија Петровић, Маја Милошевић, Ана Петровић, Милан Станојевић, Мартина Младеновић, Јелена Михајловић, Милош Гајић, Зора Pадивојевић Стојановић, Нина Богдановић и Милена Јовановић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг