Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРИОРИТЕТ ВОДОСНАБДЕВАЊУ

/ Сврљиг 12. март 2013. године / Мештани села Галибабинац, одржали су данас, у присутву председника општине Сврљиг Милије Милетића и његових сарадника, збор на коме су донели Одлуку о решавању горућег проблема-водноснабдевања.

1

“ Одлука општине Сврљиг да се помогне селима кроз акцију “ваш динар за општинска три“ дала је у предходне две године изврсне резултате те је и вама прилика да на тај начин решите проблем водоснабдевања. На ваших 250.000 динара, за почетак градње примарне водоводне мреже општина ће дати 750.000 динара. Све док до последње куће у селу не буде доведена здрава пијаћа вода стара водоводна мреже неће бити уклоњена иако је дотрајала. Потребно је само до краја марта да прикупите ваше учешће у новцу а потом ћемо расписати тендер и заједно са вашим представницима одабрати најповољнијег извођача,“ предложио је окупљеним мештанима председник Милетић.

2
Пошто су окупљени једногласно прихватили предлог, схватајући значај акције, председник Месне заједнице Јовица Арсић, преузео је обавезу да новац за учешће прикупи о року и да радови крену већ почетком пролећа.
Окупљени су покренули и питање уређења атарских путева за што је председник Милетић обећао да се преко средстава Месне заједнице обезбеди механизација а да представници села сами одреде приоритет извођења радова.
На збору је одлучено да се у згради Месне заједнице уреди просторија за шефа Месне канцеларије који ће, како је председник Милетић, образложио бити продужена рука Општинске управе за сарадњу са мештанима и њима на услузи за све акције а не само за издавање извода и уверења.

Најновије на порталу Општине Сврљиг