Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ЗАПОШЉАВАЊЕ ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

/Сврљиг 19. март 2013. године/ Данас је започела шеста редовна седница Скупштине општине Сврљиг коју су одборници по истеку радног времена, због обимног дневног реда морали да прекину и биће настављена сутра.

1

На данашњој седници Одборници су разматрали и прихватили ребаланс буџета за 2013. годину, потом предлог о ангажовању предузећа за ревизију ради екстерне ревизије завршног рачуна за 2012. годину, као и Одлуку о доношењу Локланог акционог плана запошљавања општине Сврљиг за 2012. и 2013. годину и извешатј о раду Општинске управе.

 

Седница је протекла у духу оштрих полемика и захтева представника опозиције кроз идеју да се хитно мора изнаћи решење и бржем и већем запошљавању на територији општине Сврљиг. Упорно инсистирање опозиције за повећањем запошљавања темељило се углавном на кресању појединих ставки буџета, без конкретног предлога и плана, како то решити ван овог извора. Подносилац извештаја и ребалансу, начелница Одељења за буџет и финасије Марина Савић, образложила је да су средства планирана крајње рационално, те би свака промена у позицијама, довела у питање рад Општинске управе и функционисање установа и предузећа – буџетских корисника.

2

Бурна дискусија на тему запошљавања вођена је и при усвајању Извештаја Локланог акционог плана запошљавања али све се сводило на личним проценама и поново без конкретних идеја и предлога како то решити па је искристалисана сугестија да се једна од наредних седница посвети само решавању овог проблема.

3

У наставку седнице одборници су малтене једногласно позитивно оценили и усвојили извештај о раду Оипштинске управе који је поднео начелник Здравко Крстић.
Начелник Крстић је истакао да он лично није задовољан учињеним јер увек може више и боље, у чему му се у дискусији придружила и председница Скупштине општине Сврљиг Јелена Трифуновић, али је нагласио да за “све што није добро одговара он лично а за све што је похвално заслужни су његови сарадници у Локланој самоуправи“.

 

Седница се наставља у среду са почетком у девет часова.

Најновије на порталу Општине Сврљиг