Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ТОЛЕРАНТНЕ ДИСКУСИЈЕ

/Сврљиг 20. март 2013. године/ Наставак шесте седнице Скупштине општине Сврљиг протекао је у духу толеранције и конструктивних дискусија одборника. Са пуно одобравања и хвале, одборници су прихватили извештаје и планове рада јавних предузећа и установа – Центра за социјални рад, Центра за туризам, културу и спорт, ЈКСП Сврљиг, Дирекције за изградњу Сврљига и Црвеног крста. Без примедби прихваћени су и извештај Штаба за ванредне ситуације и Одлука о поступку и начину решавања предлога грађана за мирно решавање спорова. Такорећи једногласно прихваћени су и предлози о разрешавању и избору чланова комисија-за мандатно имунитетска питања и за избор и именовање, награда и јавних признања.

општина

Посебну пажњу одборника привукоа је извештај Центра за социјални рад. У дискусији на ову тему, председник општине Милија Милетић потенцирао јачање герентолошке службе и службе сталне помоћи у кући, неопходне све већем броју старачких домаћинстава а на интересовање присутних појединаца одговорио да о исплати једнократне новчане помоћи одлучује једино Центар за социјални рад.

2

Одборници су једногласно прихватили предлог Уједињене сељачке странке о Декларацији о генетски модификованим организмима на територији општине Сврљиг.
Порука је да не треба дозволити узгајање и ширење ГМО на нашој територији због њеног штетног дејства приликом директног или индиректног корићења у људској исхрани. У Декларацији се истиче да се очекује и захтева од државних органа и политичких странака и покрета и средстава јавног информисања, да се залажу за доследну примену Закона о ГМО и да се спрече штетне последице ГМО и производа од ГМО на здравље становништва, стоке и пчела, као и загађивање природе и пољопривредно прехрамбених производа на територији општине Сврљиг.

123

Мада је у наставку дневни ред био знатно обимнији од предходног дана, шеста седница Скупштине општине, на опште задовољство, успешно је завршена у термину радног времена.

Најновије на порталу Општине Сврљиг