Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ЗАЈЕДНИЧКО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА

/Сврљиг 1. април 2013. године/ Решавање проблема у здравству, социјали, инфраструктури у граду и на селу, култури и образовању, било је тема априлског редовног месечног састанка предсендика општине Сврљиг Милије Милетића са руководиоцима јавних предузећа и установа са наше територије, одржаног дана су кабинету председника.

1

“ У свим установама и предузећима активности се одвијају по плану и договреном решавању задатака. Почетак грађавинске сезоне наметнуо нам је хитно отклањање ударних рупа на локалним и бившим регионалним путевима, активности ради на проблему водоснабдевања, припреми за реконструкцију објекта будућег Герентоцентра. Посебно бих истакао проблем у здравству где нам се, не нашом грешком, већ уредбом надлежног министарства постепено али перманентно осипају кадрови. Такво стање је неодрживо и ја сам иницирао састанак председника свих девастираних општина да заузмемо заједнички став и изборимо се за очивање квалитетног основног здравства. Наиме, критеријуми које надлежно министарство прописује за велике средине попут Београда, где један Дом здравља опслужује неколико блокова зграда према броју становника, непорименљив је на нашој разуђеној територији. Тај проблем морамо решавати уз помоћ Републике или сосптвеним снагама али нећемо дозволити да наши житељи остану без квалитетне здравствене заштите, рекао је председник Милетић после састанка.“

 
Између осталог, председник Милетић је на састанку издао наредбу да се ажурирају радови на изградњи комплекса базена где први треба да буде у употреби до  “Белмужијаде“ потом да се хитно осветли пролаз између основне и средње школе и поплочају прилазне стазе овим установама, где епролазе ђаци.

 

 

Један од приоритетних задатака је и активнија промоција туристичких потенцијала општине како би благовремено и спремно дочекали сезону.
Начелник Општинске управе Здравко Крстић, извештавајући о раду овог органа, подсетио је кориснике буџетских установа и јавних предузећа да имају пуну подршку и сву потребну стручну помоћ у решавању свих проблема које имају.

Најновије на порталу Општине Сврљиг