Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПАРКИРАЊЕ У РАДЕТОВОЈ УЛИЦИ

/Сврљиг 8. април 2013. године/ Радетова улица у Сврљигу, била је предмет бројних жалби и приговора грађана, због забране паркирања у централном градском делу, пошто се протеже истом траком са магистралом Ниш – Зајечар.

1

“ На захтев наших суграђана, иницирао сам да се проблем мирујућег саобраћаја реши прилагођавањем саобраћајне сигнализације сходно потребама грађана. Конкретно, због бројних, пословних простора, драгстора и продавница те угоститељских објеката а и грађана који користе њихове услуге, чест “камен спотицања“ била је забрана заустављања и паркирања. Иницирао сам састанак са директором Дирекције за изградњу Сврљига и начелником Станице полиције као и шефом Одсека за привреду у општини, да размотримо могућност промене режима мирујућег саобраћаја. У складу са законским могућностима и општинским прописима, договорили смо се да се измени саобраћајна, вертикална и хоризнотална сигнализација у делу Радетове улице од рампе до општине. Свуда где за то има могућности а да се не угрожава безбедност осталих ученика у соабраћају, биће дозвољено паркирање, изјавио је предсендик општине Сврљиг, Милија Милетић.“

2.signalizacija

Председник Милетић је посебно инсистирао, приликом промене сигнализације да се нарочито обрати пажња на максимално ограничење брзина кретања на делу код ОШ,, Добрила Стамболић,, ради безбедности ђака.
Размотрена је могућност да се одреди и нови простор за паркинг такси возила у близини аутобуске станице.
Наредних дана, по наређењу председника Милетића, Дирекција за изградњу ће спровести процедуру ангажовања извођача радова и посао обавити у најкраћем могућем року.

Најновије на порталу Општине Сврљиг