Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА МОРА БИТИ УРЕДНО

/Сврљиг 10. април 2013. године/  Регионални и локлани путеви на територије општине Сврљиг морају се одржавати редовно и бити у стању да се саобраћај одвија без проблема благовременим укљањањем ударних рупа а по потреби и реконструкцијом појединих деоница, поручио је данас житељима сврљишке општине председник Милија Милетић, извињавајући се због насталог нимало завидног стања на путевима али не кривицом Локалне самоуправе Сврљиг.

milija-miletic

Наиме, одржавање регионалних путева на територији општине Сврљиг до лане је било у надлежности “Путева Србије“ али су потом предати на управљање и одржавање локланој самоуправи. Званична примомпредаја обављена је тек 14. марта ове године.

 

“ У међувремену, нарочито после зимског одржавања, посипања сољу и ризлом и због мраза дошло је до оштећења коловоза. Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе које ће финасирати одржавање регионалних путева званично је пренело надлежност старања Дирекцији за изградњу Сврљиг 18. марта ове године. Ја сам одмах издао наредбу да се истог дана донесе одлука о покретању поступка јавне набавке и избора најповољнијег понуђача за извођење радова. Процедура конкурисање и избора је у току и чим се то заврши, конкретно 29. априла, и временске прилике дозволе, започеће ревитализација регионалних праваца. Молим суграђане да уваже моје извињење и обећавам да ћу се лично максимално ангажовати у надгледању обављања радова како би били обављени што пре и квалитетно. За свако закашњење макар за један дан или немарност надлежних за одржавање биће примењене законске санкције, изјавио је председник општине Сврљиг Милија Милетић.“
Када је реч о локалним путевима, поступак јавне набавке је спроведен и као најповољнији понуђач за извођење радова, изабрано је Јавно комунално стамбено предузеће Сврљиг. Крпљење рупа на овим путевима започеће чим временске прилике дозволе, тачније када спољна температура буде око 20 степени што је неопходно да би се асфалтна маса прихватила за подлогу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг