Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ВОЈСКА НА СЕЛУ

Традиционално нераскидиво јединство и сарадња војске и народа. Стручна медицинска и саветодавна помоћ житељима села.

1

Припадници Треће бригаде Копнене војске Србије, предвођени начелником за цивилно-војну сарадњу потпуковником Жељком Петровићем, наставили су своју акцију ,,Војска на селу,, у четвртак 15. маја, посетом сврљишком селу Лабуково.

2

– У сарадњи са Локалном самоуправом Сврљиг, наша група данас посећује села Лабуково и Гојмановац, Циљ акције је да житељима ових углавном старачких домаћинстава удаљених од центра општине, пружимо основну стрчну медицинску помоћ а овде у конкретном случају уз помоћ Стручне службе за пољопривреду у Нишу и стручне савете пољопривредницима и сточарима, чиме се ови људи баве и од чега углавном живе, изјавио је у Лабукову,потпуковник Петровић.

3

Војна медицинска екипа на челу са поручником др Владимиром Лазаревићем, уз контролни интернистички преглед, већини од шездесетак житеља Лабукова, мерила је крвни притисак, ниво шећера у крви и ЕКГ, давала савете о исхрани и очувању здравља. У поподневни сатима исти програм спроведен је у суседном селу Гојмановац.

Са екипом војске на терену је био и председник општине Сврљиг Милија Милијић.

– Ово је само још један доказ традиционално нерсакидивог јединства и сарадње Војске Србије и народа овога краја који воли војску и цени униформу. Војска је веома омиљена код нас јер је овде увек када је најпотребнија посебно у елементарним непогодама-пожарима, поплавама и снежним блокадама. Овога пута едукију и пружају помоћ из области основне здравствене заштите што је добродошло мада имамо и патронажну службу Дома здравља у Сврљигу чије екипе редовно обилазе и најудаљенија села, рекао је у Лабукову, председник Милетић.

4

Овом приликом најугроженијом старачким домаћинствима припадници Црвеног крста у Сврљигу, поделили су пакете са животним намирницама.
Према наводима потпуковника Петровића, акција припадника Треће бригаде копнене војске Србије, започета је прошле године. Пре Сврљига у овој години екипа је обишла Бабушницу а до краја године следе посете Гаџином Хану, Прокупљу и Блацу.

5

Најновије на порталу Општине Сврљиг