Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРОБЛЕМ „РАЗБИГЛАВА”

/Сврљиг 23. мај 2013. године/ Две тешке саобраћајне несреће, у истом дану, са петнаесторо повређених учесника, на истом месту, тачније локацији „Разбиглава” при улазу у Сврљиг из правца Ниша, биле су повод да председник општине Сврљиг Милија Милетић хитно сазове ванредну седницу локланог Савета за безбедност.

12

2.predsednik MILETIC–  Стање безбедности у саобраћају због честих удеса и са смртним последицама на локацији „Разбиглава” је алармантно тако да морамо хитно предузети све превентивне мере како наши житељи и пролазници не би страдали на овом месту. Наиме, ми смо ово место, због честих удеса, већ пре две године проценили као критичну тачку. Реаговали смо благовремено на Савету за безбедност и захтевали да се на овој локацији поставе додатна упозорења хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и гребањем асфалта на клизавом делу пута.наш захтев подржала је полицијска станица у Сврљигу и придружила нам се у превентивној акцији и захтевима према надлежном министарству и Путевима Србије. Најзад, 25. децембра прошле године, на наш заједнички позив, стигао је републички саобраћајни инспектор Саша Драгановић, који је константовао стање на лицу места, заједно са представником Путева Србије Владимиром Стојковићем а у приству начелника Полицијске станице у Сврљигу Драгана Митића и донео решење да се постави додатна саобраћајна сигнализација. Дат је рок од 120 дана који је истекао а да у медјувремену ништа није урадјено. У овом тренутку ми поново апелујемо на надлежне и захтевамо да се решење инспектора хитно изврши како би спречили нова страдања на „Разбиглава”. Поред министарства и Путева Србије захтев упућујемо и Републичлкој агенцији за бебедност у саобраћају а у међувремену ћемо превентивно деловати у сарадњи са Полицијском станицом, рекао је председник општине и Савета за безбедност, Милија Милетић.

 

Заменик командира Полицијске станице у сврљигу Зоран Пејовић, упознао је остале чланове савета са подацима о страдању и материјалнопј штети у удесима на „Разбиглава” и нагласио да сада полиција сталним дежурством ауто-патроле, у време када је коловоз клизав због кише, настоји да превентивним длеовањем упозори учеснике у саобраћају и спречи нове удесе.

okrsaj  ,,astri,,

Чланови Савета за безбдност на данашњој седници разамтрали су и безбедоносну ситуацију у сврљигу и константовали да је стање задовољавајуће.Према подацима полиције и судије за прекршаје Надице Димитријевић,нарушавање јавног реда и мира је смањено за 50 одсто у односу на предходну годину и да нема озбиљнијих кривичних дела и имовинских деликата.

Најновије на порталу Општине Сврљиг