Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА

/Сврљиг 31. мај. 2013. године. / Предлог Одлуке о усвајању Регионалног плана управљања отпадом Нишког региона и утврђивање предлога Одлуке о прихватању Уговора о међусобним правима и обавезама у имплементацији Регионалног плана управљања отпадом нишког региона, биле су централне тачке данашње седнице Општинског већа Општине Сврљиг.

општина-сврљиг

– Седници је присутвовао и руковдилац Регионалне развојне агенције – Југ, Бојан Аврамовић, и објаснио услове, права и могућности, нашег учешћа у пројекту изградње регионалне депоније ,,Келеш,, на потезу Дољевац, где би се извозило и прерађивало смеће из нишких и седам околних општина. Према прелиминарним плановима наша депонија код Тијовца била би само трансфер станица. Много детаља овде још није прецизно дефинисано али чињеница је да би регионално покупљање отпадом било квалитеније и еколошки безбедније али и нешто скупље за наше суграђане. Ми настојимо да да изнађемо најповољније решење за наше суграђане с обзиром да нас на учешће у регионалној депонији обавезује закон а да то није ствар нашег избора па резерве ради инсистирамо и на могућност изласка из тог друштва ако не оговара нашим суграђанима, изјавио је председник Милетић.

општина-два

Већници су разматрали и предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Сврљиг за 2012. годину са Извештајем екстерне ревизије, о чему је реферисала наченица Одсека за финасије Марина Савић.
Настојали смо да извршење буџета буде рационално, економично и ефикасно у потрошњи наменски опредељених средстава. Општина Сврљиг је ефикасно финасирала потребе својих директних и индиректних корисника за намене које су утврђене Законом о локалној самоуправи и осталим катима. Извршењем буџета за прошлу годину у проценту од 88,24 одсто омогућили смо несметано функционисање свих јавних институција чији је оснивач општина и реализовани су капитални и осталу пројекти у обиму којим су запланирани одлуком о буџету општине, закључила је начелница Савић, образлажући извршење по ставкама према свим корисницима.
На истој седници већници су усвојили и предлог Плана и рада и Финасијски план буџета фонда противпожарне заштите општине Сврљиг .

Најновије на порталу Општине Сврљиг