Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ИНСЕКАТА И ГЛОДАРА

/Сврљиг 10. јун 2013. год/ Надлежни из Ветеринарске станице обавештавају да ће следећег викенда, тачније у петак, суботу и недељу, значи од 14. до 16, јуна, на градском подручју Сврљига, овбавити прскање ради уништавања штетних инсеката и глодара.

 

– Реч је о уобичајеном превентивном деловању ради заштите грађана што, као и сваке године, овога пута третирамо зелене површине ради уништавања комараца, крпеља бува и глодара поред водотокова-пацова и сличне гамади. Планирамо ако временски услови дозволи а према прогнози метеоролога кише неће бити, да у петак и суботу прскање обавимо пре подне на полигону ,,Пастириште,, и у градском парку а потом сутрадан наставимо поред кеја на Тмоку, на делу кроз град и око његових притока-потока. Упозоравамо грађане да у том периоду и наредних 48 сати не извде децу на се играју на овим просторима као и власнике стада да не напасају овце на поврђинама које су прскане, саопштио је из Ветеринарске станице Томислав Богдановић.

 

Додаје се да ће прскане површине бити видно обележене натписом да је ту прскано, па се напомење грађанима да обрате пажњу на таква упозорења.
Из Ветеринарске станице обавештавају грађане да су спремни да прскање обаве и по двориштима ако домаћини дојаве да су уочили штетне инсекте и глодаре.

Најновије на порталу Општине Сврљиг