Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

БУЏЕТ И РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА

/Сврљиг 11.јун 2013.године/. Усвајање Одлуке о завршном рачуну буџета општине Сврљиг за 2012. годину и Одлука о доношењу регионалног плана управљања отпадом Нишког региона односно прихватање Уговора о међусобним правима и обавезама у имплементацији Регионалног плана управљања отпадом,биле су главне тачке дискусије одборника Скупштине општине Сврљиг, на данашњој седници коју је водила председница Јелена Трифуновић.

1.Sa sed.SO
Начелница Одсека за финасије, Марина Савић, у резимеу Одлуке о завршном рачуну,константовала је да је извршење буџета не само добро већ и знатно боље него предходних година, да су средства распоређена према потребама и захтевима корисника, речју, да се пословало домаћински посебно када је реч о издвајању средстава за капиталне пројекте.

Што се тиче учешћа у оснивању и пословању Регионалне депоније ,,Келеш,, на локлацији Дољевца, у чему учествује седам околних и све градске општине Ниша, руководилац Регионалне развојне асоцијације Југ, Бојан Аврамовић, објаснио је одборницима законску неминовност и бројне еколошке предности решавања проблема отпада на овај начин, па су обадве одлуке прихваћене без примедби.

2.Sa sed.SO
У наставку седнице одборници су усвојили измене- престанком мандата и избором нових чланова-у Надзорним одборима, јавних предузећа и установа.
Под тачком одборничких питања истакнут је проблем такси станице код градске аутобуске станице и похваљено ангажовање ЈКСП Сврљиг у средјивању улице Ристе Вујошевића као и уредјење јавне расвете у Сврљигу,уз предлог да се то обави и у селима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг