Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПОЧЕЛА БИТКА ЗА ХЛЕБ

Жетву морамо обавити благовремено, на време, што организованије на опште задовољство свих пољопривредника и без икаквих последица. За овај, за нас, у овом тренутку најбитнији посао на Општинском већу размотрили смо све могућности и сачинили оперативни план и динамику послова. Почели смо избором Општинског штаба за жетву који ће деловати у сарадњи са локланом штабовима месних заједница на терену у нашим селима. Наредних дана очекујемо предлоге Савета месних заједница које пољске путеве треба одмах разчистити, изравнати и оспособити да комбајни без проблема и што брже стигну из једног атара у други и од парцеле до парцеле. Следи уговрање најповољније цене са комбајнерима и за њих и за пољопривреднике и верујем да прописта неће и не сме бити, рекао је председник Општинског већа и општине Сврљиг Милија Милетић.

садд

Он је на седници Општинског већа посебно инсистирао да се предузму све мере противпожарне заштите како не би било нежељених акцидената на терену.
На седнииц су за чланове Општинског штаба за жетву изабрани за председника Томислав Васић а за чланове- Татјана Лазаревић, Небојша Тричковић, Иван Тасић и Весна Богдановић.
Следећа седница Општинског штаба за жетву у проширеном саставу, заказана је за четвртак када се очекује долазак представника свих месних заједница који ће поднети писане предлоге за разчишћавање пољских путева и свих осталих припремних послова на терену, сходно својим потребама, да би се жетва обавила што квалитеније и на време.

Најновије на порталу Општине Сврљиг