Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОРЕ

/Сврљиг 28. јун 2013. године/ Одборници Скупштине општине Сврљиг на данашњој, деветој по реду, седници коју је водила председница Јелена Трифуновић, донели су одлуке о спровођењу јавних конкурса за именовање директора и предлог одлука о јавном конкурсу и именовању директора у Дирекцији за изградњи града и Јавно комунлано стамбеном предузећу Сврљиг у Сврљигу.

10

Предлоге одлука образложио је на седници, начелник Општинске управе Здравко Крстић а усвојени су одборничком већином.
У дискусији одборника, Горана Јеремијића, Милана Виденовића, Драгана Птеровића, Радована Митића и Милана Ђодрђевића, провејавао је став да се приликом избора строго води рачуна о деполитизацији и департизацији као да код општих услова буде прокламована једнако висока школска спрема за оба директора.
Председница Скупштине општине Јелена Трифуновић, објаснила је дискутантима и осталим одборницима, да не би било забуне, да је ипак све у складу са законом, позивајући се на Закон о раду који се примењује у локланим самоуправама.

20

Обавезу предлога ових одлука преузела је Општинска управа као оснивач јавних предузећа уз сугестију рад боље ефикасности и прецизности јер су Надзорни одбори, који такође имају компетенције, у овим фирмама недавно изабрани.

Најновије на порталу Општине Сврљиг