Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПОЧЕЛО САНИРАЊЕ УДАРНИХ РУПА

/Сврљиг 3. јул 2013. године/ Санирање оштећења на коловоза бивших регионалних и локланих путева, на прилазима граду и у селима, почело је ове седмице. Данас је председник општине Сврљиг, Милија Милетић са надзорним органом радова које на путевима изводи предузеће МД Градња, Иваном Божиновићем, обишао деоницу у југозападном делу општине, ка Попшици и Галибабинцу и оценио да је стартовано добро уз очекивање да ће посао бити квалитетно обаљен у наредних месец дана.

1211
– Желим да обавестим житеље сврљишке општине да је дуго очекивана санација путева најзад почела и молим за још мало стрпљења уз обећање да ће на свим путним правцима ударне рупе бити обрадјене и пресвучене слојем асфалта. Наиме, проблем је био што су бивши регионални путеви били у надлежности Путева Србије а ми смо тек сада добили дужност за њихово одржавање. Обезбедили смо у буџету, преко надлежног миниустарства довољно средстава за санирање ударних рупа на свих 55,2 километара. Данас сам обишао релацију од Гојмановца до Сврљига. Радови су у току, ради се стручно и квалитетно али се и брзо напредује и верујем да ће потез од Сврљига до Попшице и деоница до Галибабинца бити нормализована за безбедан и удобан саобраћај на време, најкасније до празника Св. Араханђел. Уз извињење због досадашњих проблема, пошто ови пуитеви нису одржавани од 2011. године, уверавам грађане да ћемо настојати да у даљем периоду одржавање буде уредно и благовремено и то не само на овом већ и правцу према Бабином зубу и путевима у источном делу општине, где настављамо радове, изјавио је председник Милетић приликом обиласка радилишта.

ddra
Према казивању надзорног органа Ивана Божиновића за санацију ударних рупа обезбеђено је преко хиљаду тона асфалтне масе. Почело се са чишћењем банкина и уређењем јаркова али се истовремено обрађују ударне рупе и њихово асфалтирање почиње за дан-два.

Најновије на порталу Општине Сврљиг